KUR’AN’DA GÜNAH ÇIKARTMA

biat_torenTevbe-102. ( Münafık Araplardan) Diğer bir kısmı ise, günahlarını itiraf ettiler. Bunlar salih amelle kötü ameli birbirine karıştırmışlardır. Umulur ki Allah tövbelerini kabul eder. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
103. Onların mallarından sadaka al; bununla onları (günahlardan) temizlersin, onları arıtıp yüceltirsin. Ve onlar için dua et. Çünkü senin duan onlar için sükûnettir (onları yatıştırır). Allah işitendir, bilendir.
104. Bilmezler mi ki, Allah’tır kullarından o tövbeyi kabul eden, o sadakaları alan. Ve Allâh, tevbeyi çok kabul eden, çok esirgeyendir.

Günahlarını itiraf edip tevbe edenlerden, günahlarından arınması için sadaka alınmasının, Hristiyanlıktaki günah çıkartmaktan ne farkı var?
Hacca gitmekle dahi günahların affedildiğinin söylendiği İslam’ı göz önüne aldığımızda;
Bu durumda hangisi doğru?
Sadece Hristiyanlıkta günah çıkartma olduğu mu? Yoksa;
Hristiyanlıkta da, İslam’da da günah çıkartma olduğu mu?

İslamcılar, “Kuran’da bahsedilen günahını itiraftır ve tevbe edilmesidir, Hristiyanlıktaki günah çıkartma gibi değil” diyorlar.

Hayır, “Günah çıkartma” diye siz diyorsunuz, Müslümanlar diyor. Hristiyanlardaki adı: “İtiraf Gizemi” ya da “İtiraf Sakramenti” dir. örneğin İngilizce’de confesssion olarak geçer ki confess itiraf demektir, confession ise itiraf etme… Tevbe 102’de de itiraftan bahsedilir.

Papazlar da itirafı dinler, tevbe etmesini ister ve affetmesi için tanrıya dua eder. Ve bu suçunun karşılığı olarak, kötülük yaptığı kişiye bir bağışta bulunmasını ister. O kişi artık yoksa, kayıpsa, ölmüşse, ihtiyacı olan başka kişilere ya da hayır kurumlarına yapmasını ister. Dilerse kiliseye de bağışta bulunabilir. Neticede Tevbe 103’teki sadakayla aynıdır.

About pante

Araştırmacı sosyal medya editörü...
Bu yazı Din içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to KUR’AN’DA GÜNAH ÇIKARTMA

  1. Hakikat dedi ki:

    İslam’da günah çıkartma yoktur..!
    Allah’la kul arasında olan konudur; Sadece itiraf edip tövbe etmeleri vardır (Tövbe; bir daha sapkınlığa [inançsızlığa, Şirke] dönmeyeceklerine dair Allah’a söz vermektir.)
    Kul ile kul arasındaki olan haksızlıklar tövbeye girmez, yapılan iki kul arasındaki haksızlıkları Allah affetmiyecektir. Çünkü haksızlığa uğrayan kul, diğer haksızlık eden kul’dan ahirette hakkını isteyecektir. Saygılarımla…

    101.
    Çevrenizdeki Bedevî Araplardan münafıklar var. Medine halkından da münafıklığa iyice alışmış olanlar var. Sen bilmezsin onları. Ama biz biliriz onları. İki kez azap edeceğiz onlara, sonra da çok büyük bir azaba itilecekler.

    102.
    Diğer bazıları da günahlarını itiraf ettiler. Bunlar, iyi bir işle kötü olan diğer bir işi birbirine karıştırdılar. Belki Allah tövbelerini kabul eder. Çünkü Allah Gafûr’dur, Rahîm’dir.

    103.
    Bunların mallarından bir sadaka al ki, onunla kendilerini iyice temizleyip arıtasın. Onlar için dua et/onlara destek ol; çünkü senin duan/desteğin onlar için bir sükûnettir. Allah Semî’dir, Alîm’dir.

    104.
    Bilmediler mi ki, Allah’tır kullarından o tövbeyi kabul eden, o sadakaları alan. Ve Allah’tır, O Tevvâb, O Rahîm…

  2. MaMaLi dedi ki:

    Hakikat !Allah ne yapacak o sadakaları)enfal’de ganimetin 1/5 yani 100 devenin 20 tanesi,allah’ın ve muhammedin))muhammedi anladık))iyide allah,o develeri,hurmalıkları,gümüşleri,ipekleri,ne yapacak?))dolandırıcılığına allahıda,katacakki muhammed,köşeyi dönecek değilmi?)))allahın,hırsız,peygamberi!!!

Yorum bırakın