PUT İÇİMİZDE

BAŞKA YERDE ARAMAYALIM

putperesst-2

Söze gerek yok aslında, resimler yeterince izah ediyor:

kü

past

put-1

Ölüden medet umma

put-2

put-6Şeyhe biat etme

put-8

Kur’an: öpülüp alna ve başa konan, abdest almadan el sürülmeyen, el basıp yemin edilen, içinde ne yazdığına-anlamına değil Arapça okunup dinlenmesine önem verilen kutsal.

put-13

İslam öncesinde put yuvası olan Kabe. Ticari kaygılar nedeniyle İslam’a da sokuldu. Şimdilerde para tanrısının gücü üstün geldi ve çevresine gökdelenler dikilerek görkemi-ihtişamı düşürüldü.

hi

put-4Kabe İçinde Güneş ve Ay Putu

İslam öncesi Kureyş’in 2 büyük tanrısı vardı. Ay ve Güneş tanrısı. İslam’la tek tanrıya dönüştürüldü. Kabe içinden putlar temizlendi, aracılar kaldırıldı ama muhtemelen Emevi karşı devrimi sırasında içine yeniden ay ve güneş tanrılarının putları yerleştirildi. Yani, Kabe’de Allah yok, Kabe Allah’ın evi değil, ay ve güneş tanrısının evi..

put-3Hacerülesved’i elleme-öpme: Putperest adeti aynen devam ediyor. Müslümanlar bu taşın cennetten geldiğine inandırılarak putperestler gibi el, yüz sürüyor, öpüyor. Akıl, mantık bunu kabul edebilir mi? Hanif dinde böyle bir saçmalık olabilir mi?

put-5

put-14

Küçük, orta ve büyük şeytan taşlama: Güler misin, ağlar mısın?!!

put-9

Neredeyse her camide olan sakal-ı şerif. Şimdilerde cemaat yurtlarına bile girdi. Türkiye’de 80.000 civarında cami var. “Kimbilir kimin kılı?” diye düşünmemek mümkün mü?! Kılı-tüyü insanlara sunup öptürtmek putperestliğin dik alası değil mi?!

put-7

Hem müslüman hem de mum yakarak dilekte bulunur. Ne kadar İslam’da yeri olmadığı söylenirse söylensin insanın içindeki putçuluk ağır basıyor.

put-11

Yetmiyor, ağaca bile secde ediyorlar.

put-12

put-6

Şeyhe el verme, İslam’da böyle bir şey olmadığına göre ve bunlar sıkı Müslüman geçindiklerine göre bu pagan adetine nasıl sahip oldular acaba?!

put-10

Ve sünnet. Kur’an’da yok. Yahudi ve putperest adeti. Ama vazgeçilemiyor. Müslümanlık için şart olmadığı halde sanki en önemli şartmış gibi eksiksiz uygulanıyor. Kimi İslam ülkelerinde kız çocukları da sünnet ediliyor. Ve bu ilkellik sağlık için gerekliymiş kılıfıyla savunuluyor.

PUTLARIN EN BÜYÜĞÜ MUHAMMED

İzleyelim:

Eğer yeterince anlaşılır değilse, aynı cemaatten daha açık sunalım:

Şimdi tüm bunları bırakıp da put diye Atatürk’le uğraşanlara ne diyelim: Önce kendi içinizdeki putlardan arının. Gerçekten inanıyorsanız ve yapabiliyorsanız tek tanrıdan, Allah’tan başka kutsal tanımayın. Ama yapamazsınız çünkü içinizdeki putçuluk buna izin vermez. Sıradan insanlar neyse ama din adamları, ilahiyatçılar siz neden bu putçuluğa teslim oluyorsunuz? Üstelik siz din üzerinden geçiniyor, dini öğreti ile para kazanıyor, mal-mülk sahibi oluyorsunuz. Neden müslümanlara ibadetin namazmış, oruçmuş gibi yutturulmasına müdahale edemiyorsunuz? Asıl ibadetin dünya yaşamında halifelik olduğu ve dünyada adaletin sağlanması, kötülüklerin altedilerek iyiliğin hakim kılınması için çalışmak olduğu gerçeğinden neden söz etmiyorsunuz? Putperestler çok güçlü ondan değil mi? Onlara bu gerçeği haykırdığınızda sizi mahvederler, aforoz ederler değil mi? Allah’tan korkmuyor ama onlardan korkuyorsunuz öyle mi? Madem öyle internette görelim sizi. Açın sitelerinizi,  anlatın doğruları. “Peygamberlerin, kitapların, Kabe’nin, Hacerülesved’in vb. bütün kutsallaştırdıklarınızın hiçbir önemi yok, yalnızca Allah’a karşı sorumlusunuz” deyin hiç olmazsa. Belki o zaman görevinizi bir nebze yapmış olursunuz..

About pante

Araştırmacı sosyal medya editörü...
Bu yazı Din içinde yayınlandı ve , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to PUT İÇİMİZDE

  1. adnan dedi ki:

    ya kuranı türkçe okur anlarız yada bu dünyada cehennemi yaşarız.

  2. sevginin ışığı dedi ki:

    Muhteşem bir yazı olmuş, son bölüm şahane. İnanç neyse ne, dürüst olmadıktan sonra her şey boş… Videolar da çok güldürüyor…

Yorum bırakın