PEYGAMBERLERİN GÜNAHLARI

Peygamberlerin günahı olmazmış. İsmetli, masum günahsızmışlar. Allah onları günahlardan korurmuş.

Necm 2- Arkadaşınız (Muhammed) sapmadı, azmadı:

Şia’ya göre, peygamberlerin  doğumlarından itibaren;

Mutezilenin çoğunluğuna göre, bulûğ çağından itibaren;

Ehl-i sünnet’in çoğunluğuna göre ise, vahiyden sonra masumiyetleri vacipmiş.

Öyle mi acaba?

İslam, tüm peygamberleri günahsız sayarken, bir kesimi günahsızlığı esnetip büyük günahlar işlememiş olarak kabul eder. Kimi kesim ise tüm peygamberlerin seçilmiş olduğunu ve her türlü günahtan arınmış olduklarını öne sürer.

Ehli sünnete göre büyük günah işleyen münafıktır. Münafıkın cezası ise en şiddetli ebedi azaptır.

Bakalım neymiş büyük günahlar:

http://www.biriz.biz/itikat/itk11.htm

Demek ki hiçbir peygamber yukarıda sayılan günahları işlememiş, harama yanaşmamış.

Nasıl bir seçimse ve seçkinlikse bu, İbrahim peygamber, oğulları İsmail ve İshak peygamber, torunu Yakup peygamber, Torununun oğlu Yusuf peygamber, torununun torununun torunu peygamber. Hepsi de seçkin, seçilmiş, masum, ismet insanlar. Yoksa masum değiller de Allah’ın lutfuyla günahları silinmiş, affedilmiş torpillilerden mi bunlar? Fetih suresi şöyle başlar:

Fetih-1. Biz sana doğrusu apaçık bir fetih ihsan ettik. Ki böylece Allah, senin geçmiş ve gelecek günahını bağışlasın. Sana olan nimetini tamamlasın ve seni doğru bir yola iletsin.

Şimdi durum değişti. Demek ki İslamcıların dediği gibi değilmiş.Aslında peygamberler, peygamber olmadan ve olduktan sonra günah işleyebiliyormuş.Ama Allah, onları herhangi bir işte başarı ihsan ediyor ve bu başarıdan dolayı geçmiş ve gelecekteki tüm günahlarını affediyormuş.

Hey Allahım! sen nelere kaadirsin!

Şimdi de şu ayete bakalım:

Duha-7. Seni bir sapık olarak bulup doğruya iletmedik mi?

Ama mealciler bu sapıklığı peygamberlerine yakıştıramaz ve kıvırırlar.

Peki bu İslamcıların kraldan çok kralcı olmalarının mantığı nedir? Allah’ın yerine hüküm veriyorlar, ayetleri dahi hadisle neshediyorlar. Hadislerdeki gaybi haberleri toplasanız ayetlerden çok daha fazla. Peygamberlerden daha fazla vahiy almışlar sanki. Kur’an peygamberin günahından söz ederken, bunların ” Peygamberler günah işlemez” hükmünü vermeleri ayete karşı gelmek ve Allah’ı yalanlamak değil midir?

Bu yalanlamanın boyutu bununla kalmıyor. Örneğin Davud’un komutanının karısını kapatması ve tecavüzü, komutanını hileli bir savaş ile ölüme göndermesi Tevrat’ta uzun uzun anlatıldığı ve Kur’an’da da kısaca ima edilmesine rağmen İslamcılar tarafından şiddetle reddediliyor ve Tevrat’ın tahrif edildiği çamuru atılıyor. Yani, sadece Kur’an ayeti yalanlanmakla kalmıyor, Allah’ın diğer kitapları da reddediliyor. Peygamberin günahları ile ilgili diğer ayetler:

Mümin 55. (Resulüm!) Şimdi sen sabret. Çünkü Allah’ın vadi gerçektir. Günahının bağışlanmasını dile. Akşam-sabah Rabbini hamd ile tesbih et.

Muhammed 19. Bil ki, Allah’tan başka tanrı yoktur; kendinin, inanmış erkek ve kadınların günahlarının bağışlanmasını dile. Allah, gezip dolaştığınız ve duracağınız yerleri bilir.

İlk günah Adem’den

Hem de günahların en büyüğü sayılır. Çünkü bizzat Tanrıdan emir aldığı halde riayet etmemiş ve yasak ağacın meyvasından yemiş. Günahının cezasını da cennetten sürgün edilerek çekmiş.

İbrahim’in Günahları

İbrahim’in günahları çok.

Tevrat’a göre karısı Sara’yı “Kızkardeşim” diye tanıtarak yalan söylüyor. Bu yalanları sayesinde krallardan mal-mülk edinerek zengin oluyor.

Yalan söylemediğini açıklarken bir gerçek, bir günah  daha ortaya çıkıyor. “Sara kızkardeşim gerçekten, babamız bir annemiz ayrı.” diyor. Demek ki ensest bir evlilik yapmış.

Gördüğü rüya nedeniyle evladını kesip öldürerek kurban etmeye kalkışıyor. Cinayete teşebbüs. Bu yüzden gördükleri rüya nedeniyle oğlunu-kızını kesen meczup örnekleri çok fazla.

Karısı Sara2nın kıskançlığından dolayı hizmetkarı-cariyesi Hacer ve ondan olan oğlu İsmail’i çölde ıssız bir yerde terkediyor.

Bu olaylar Tevrat’ta anlatılırken Tanrı’nın bilgisi doğrultusunda olduğu yazılsa da, gördüğü rüyalara göre hareket eden, oğlunu kesmeye kalkan, korumasız bir kadınla küçücük çocuğunu insansız, ıssız bir çöle bırakan adamı peygamber dahi olsa masum görmek mümkün müdür? Sokak köpeklerini, kedileri bırakırlar uzak yerlere ki gelmesin geri diye. Onları dahi ıssız yere değil, yine bir yerleşim bölgesine bırakırlar.

Katil peygamber Musa

Mısırdan Çıkış-2:
10. Çocuk büyüyünce, onu geri getirdi. Firavunun kızı çocuğu evlat edindi. “Onu sudan çıkardım” diyerek adını Musa koydu.

11. Musa büyüdükten sonra bir gün soydaşlarının yanına gitti. Yaptıkları ağır işleri seyrederken bir Mısırlı’nın bir İbrani’yi dövdüğünü gördü.

12. Çevresine göz gezdirdi; kimse olmadığını anlayınca, Mısırlı’yı öldürüp kuma gizledi.
13. Ertesi gün gittiğinde, iki İbrani’nin kavga ettiğini gördü. Haksız olana, Niçin kardeşini dövüyorsun? diye sordu.

14. Adam, “Kim seni başımıza yönetici ve yargıç atadı?” diye yanıtladı, Mısırlı’yı öldürdüğün gibi beni de mi öldürmek istiyorsun? O zaman Musa korkarak, “Bu iş ortaya çıkmış!” diye düşündü.

15. Firavun olayı duyunca Musa’yı öldürtmek istedi. Ancak Musa ondan kaçıp Midyan yöresine gitti.

Ayetlerden anlaşıldığı gibi Musa haksız yere bir adamın canını alıyor. Hem de kaza falan da değil, planlı olarak. (12.Çevresine göz gezdirdi; kimse olmadığını anlayınca,) Öldürmekle kalmamış, kuma gizlemiş, öldürdüğünü saklamış. Bir başka olaya karışacakken cinayetinin görüldüğünü öğrenmiş. “Bu iş ortaya çıkmış!” diyerek kaçmış. Firavun da idam edilmesi için onu aratmaya başlamış. Ve Allah Yahudiler içinden seçkin insan olarak konuşma özürlü olmasına rağmen Musa’yı peygamber olarak seçmiş. Masum ve ismet bir peygamber.

Lut’un kızlarıyla yatması

Yaratılış 19:
30. Lut Soar’da kalmaktan korkuyordu. Bu yüzden iki kızıyla kentten ayrılarak dağa yerleşti, onlarla birlikte bir mağarada yaşamaya başladı.

31. Büyük kızı küçüğüne, “Babamız yaşlı” dedi, “Dünya geleneklerine uygun biçimde burada bizimle yatabilecek bir erkek yok.

32. Gel, babamıza şarap içirelim, soyumuzu yaşatmak için onunla yatalım.”

33. O gece babalarına şarap içirdiler. Büyük kız gidip babasıyla yattı. Ancak Lut yatıp kalktığının farkında değildi.

34. Ertesi gün büyük kız küçüğüne, “Dün gece babamla yattım” dedi, “Bu gece de ona şarap içirelim. Soyumuzu yaşatmak için sen de onunla yat.”

35. O gece de babalarına şarap içirdiler ve küçük kız babasıyla yattı. Ama Lut yatıp kalktığının farkında değildi.

36. Böylece Lut’un iki kızı da öz babalarından hamile kaldılar.

37. Büyük kız bir erkek çocuk doğurdu, ona Moav adını verdi. Moav bugünkü Moavlılar’ın atasıdır.

38. Küçük kızın da bir oğlu oldu, adını Ben-Ammi koydu. O da bugünkü Ammonlular’ın atasıdır.

Lut, Hristiyan ve Museviler’e göre peygamber değildir, azizlerden biridir. Tevrat’ta anlatılan bu ensest ilişki, her ne kadar Lut farkında değilmiş gibi sunuluyorsa da; insan düşünmeden edemiyor: Bu nasıl sarhoşluktur ki; iki gün üst üste seviştiğini bilmiyor.

Davut’un Günahı

Bir akşamüstü Davut yatağından kalktı, sarayın damına çıkıp gezinmeye başladı. Damdan yıkanan bir kadın gördü. Kadın çok güzeldi.

Davut onun kim olduğunu öğrenmek için birini gönderdi. Adam, “Kadın Eliam`ın kızı Hititli* Uriya`nın karısı Bat-Şeva`dır” dedi.

Davut kadını getirmeleri için ulaklar gönderdi. Kadın Davut`un yanına geldi. Davut aybaşı kirliliğinden yeni arınmış olan kadınla yattı. Sonra kadın evine döndü.

Gebe kalan kadın Davut`a, “Gebe kaldım” diye haber gönderdi.

(2. Samuel, Bölüm 11)

Davut, zina yapmakla kalmaz. Kadına sahip olabilmek için ordu komutanı olan kocasını hileli bir savaşa gönderir ve ölmesini sağlar.

Muhammed’in Günahları

1-     Haram aylarda savaşmak Allah tarafından yasaklanmış mıydı?

Muhammed, haram aylarda savaştı mı? Savaştı.

2-      Evli bir kadına şehvet duymak, içinde ona karşı gizli hisler beslemek günah mıdır?

Muhammed, evlatlığı Zeyd ile evliyken Zeynep’e göz koymuş mudur? Koymuştur. (Bkz. Ahzap-37)

3-     Evli olunmayan kadınla cinsel ilişki zina mıdır?

Muhammed, 9-10 karısı varken evli olmadığı halde cariyesi Marya ile ilişkiye girmiş midir? Girmiştir. (Bkz.Tahrim suresi tefsiri, Elmalılı)

4- Esir alınan bir kabilenin suçlu-suçsuz tüyü bitmiş tüm erkeklerini öldürmek günah mıdır?

Günahtır. Muhammed, Beni Kaynuka kabilesinin tüm erkeklerini öldürtmüş, kadınlarını ve çocuklarını köle yaptırmıştır. (Beni Kaynuka Gazvesi)

5.  Kocası ölen ya da boşanan dul bir kadınla evlenirken iddetini beklememek ve ecrini vermemek günah mıdır?

Günahtır. Hayber seferinde kendine cariye olarak aldığı Safiye’nin iddetini beklemeden (4 ay 10 gün) cinsel ilişkiye girmiştir. Ayrıca cariyeyi azad edip eş edindiği için iki misli ecir vermesi gerekirken vermemiştir. (Bakara: 234-235) – (Tarih-i Taberi Tercemesi, Ist. 1982 Cilt II, sh. 451)

6- Sırf kendisi hakkında eleştiride bulundukları,  hicivli şiirler yazdıkları için suikastler düzenletmiş midir? Düzenletmiştir.

Suikastlerden bir örnek:

Usma b. Mervan’ın öldürülmesi (3 Mart 624–Ramazan )

Beş çocuk annesiydi. Beni Hatma kabilesindendi ve bu kabilede de Muhammed’e sadık müminlerin sayısı artmıştı. Usma b. Mervan da Muhammed’i eleştirenler arasındaydı. Kocasının isminin Yesid b. Zeyd olduğu kayıtlarda geçer.Anlaşılan o ki, Muhammed aleyhine söylediği sözleri kendi kabilesinden Muhammed’e iletenler vardı. (ki Muhammed’in ajanının olmadığı bir kabile de yok gibiydi)

Muhammed onun kendisi aleyhine söylediği sözleri duydunca “Kim beni Marvan’ın kızından kurtaracak?” diye sorar. Adiyy b. Hareşe isminde (gözleri görmeyen) bir mümin bu göreve talip olur ve Muhammed’in adamları Bedir’den döndükten sonra, Ramazan’ın yirmibeşinci gecesi o kadının evine giderler.

Çocuklarının arasında uyumakta olduğunu anlarlar hatta bir bebeği de onun üstünde yatmaktadır ve gözleri görmeyen Hareşe eliyle yoklayarak bebeği kenara çeker ve gözleri görmemesine rağmen kılıcını Mervan’ın göğsüne dayayıp yüklenir ve kılıç Mervan’ın arkasından çıkar. Sonra gelip sabah namazını Muhammed ile birlikte kılar.

Muhammed onu görünce “Ya Umeyr Mervan’ın kızını mı öldürdün ?” diye sordu. O da “Evet ya Rasulullah, acaba hata mı ettim?” diye cevap verir buna karşılık Muhammed “Hayır onun için iki keçi bile birbiriyle toslaşmazdı” der.

Başka kaynaklarda Muhammed’in söylediği son söz şöyledir :“Onun kanı heder dir, sorup karşı çıkacak kimse yoktur” .(Mahmud Esad- İslam Tarihi “Tarih-i Din-i İslam” Sayfa – 550-551)

Süleyman Ateş bu konuda şöyle demiş:

Kur’ân’da peygamberler hakkında “hiç günah işlemezler” diye bir nitelik yoktur. Tam tersine Hz. Adem’in yasak meyveden yediği, bu yüzden cennetten çıkarıldığı, Hz. Musa’nın adam öldürdüğü, Hz. Davud’un da açıkça belirtilmemekle beraber büyük bir hata işlediği ve benzeri olaylar anlatılır. Peygamberler de insandır. Onlar da yanılabilir, hata ve hatta günah işleyebilirler. Onların masumluğu insani olaylarla ilgili değil, vahiyle ilgilidir. Peygamberler, kendilerine gelen vahiy mesajını olduğu gibi tebliğ konusunda masumdurlar. Kendilerine gelen vahiylerde en ufak bir değişiklik yapmadan, çıkarlarına yontmadan olduğu gibi insanlara aktarırlar. İşte masumluk bununla ilgilidir.

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay…oryid=4&wid=31
Vahye bağlılığın masumiyetle ne ilgisi varsa?

Kime gelse vahiy, sıkı mı bağlı kalmasın?

Serdar Kaangil

This entry was posted in Din and tagged , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to PEYGAMBERLERİN GÜNAHLARI

  1. Maya Tepek says:

    Delilerden peygamber, peygamberlerden de imam osurursa cemaat n’yapar?

  2. şerafettin says:

    http://www.agnostik.org daha fazlası için mtlaka uğrayın.

  3. şerafettin says:

    bu siteyi kuran arkadaşlara teşekkürlerimi iletirim.

  4. MusLumanGenC says:

    Ve Seni yol bilmez,iken yola koymadık mı? (DUHA-7)
    Ayet’in asil aciklamasi bu sekilde tabir olunur… oradaki yol bilmemezlikten kasIt şudur: Hz.Muhammed (s.a.v) yetim dunya’ya gelmistir.O’na yol gosterecek kimse yoktu ve AmcasI Ebu Tâlip’te Puta tapanlardandi…Puta tapan bir insandan siz neyin hangi yolunu bulabilirsiniz ki ? ki bu yol sIrat-I Mustakiym’dir…
    ve Allah,Efendimiz’i bu yolu bilmez iken o yola iletti … bu ayetteki maksatta budur !
    Bu siteyi acan her kimse ayetleri ve hadiseleri carpıtarak aktarmıştır …
    Akl-i Selim olan insan , bu sitenin dogru bilgiler ulastirmadigini … saf zihinleri bulandirdiginin apacik gostergesidir !

  5. naturelist says:

    @MusLumanGenC says:
    12/10/2010, 21:57

    Ve Seni yol bilmez,iken yola koymadık mı? (DUHA-7)
    Ayet’in asil aciklamasi bu sekilde tabir olunur… oradaki yol bilmemezlikten kasIt şudur: Hz.Muhammed (s.a.v) yetim dunya’ya gelmistir.O’na yol gosterecek kimse yoktu ve AmcasI Ebu Tâlip’te Puta tapanlardandi…Puta tapan bir insandan siz neyin hangi yolunu bulabilirsiniz ki ? ki bu yol sIrat-I Mustakiym’dir…
    ve Allah,Efendimiz’i bu yolu bilmez iken o yola iletti … bu ayetteki maksatta budur !
    Bu siteyi acan her kimse ayetleri ve hadiseleri carpıtarak aktarmıştır …
    Akl-i Selim olan insan , bu sitenin dogru bilgiler ulastirmadigini … saf zihinleri bulandirdiginin apacik gostergesidir !
    —————————————————————————–

    Hayir asil sizler carpitiyorsunuz!!! bir türlü gercekleri icine sindiremiyorsunuz kabullenemiyorsunuz cünkü at gözlüklerinizi takmis ve sartlanmissiniz, ben beynimi yikadim ve kurtuldum bütün bu insanlik düsmanligi virus,lardan.
    Hala orta cagdan kalma dogmalarla ugrasiyorsunuz insanliga neler kazandirmiski savastan, katliamdan, zulümden, baskidan baska.

  6. gebelik says:

    gerçekten çok güzel siteniz var

  7. ali says:

    ulan sanki ordaymış gibi anlatmışın senin yaptığın insanlığa gerçegi göstermek değil insanların kendini kaybetmesini sağlamaktır onu bunu biliyorum diye hava atmışın aslında bi halt bilmiyon bilmem rehberin kim benim rehberim kuran ı kerim herkim olursan ol ALLAH ve nebileri hakkında böyle şeyler söyleyemezsin milyarlarca insan yanlış biliyor senmi doğruyu biliyorsun ukala insan biz belki at gözlüğü taktık hiç değilse önümüzü görüyoruz sende şunu bil apaçık körsün elinde bir değnekle yürüyosun o değneği bi sallamışın ki kimin kafası kırılacak kimin gözü çıkacak hiç umrunda değil ALLAH seni ıslah etsin umarım hakikati görürsün

    • kristal says:

      çok doğru konuşmuşsun Ali.. kendi içinde çelişiyo naturelist göya kuranı kerim değiştirilmiş ama nedense tevrata incile sadık kalarak yorum yapmış neden diye sormalı ve kuranı kerimi sen anlayamazsın biliyo musun tefsirini kaç kere okudun risalei nurları hangi ayeti anlamaya çalıştında okuyanlar ve mantıklı bulanlara at gözlüğü takmış diyosun.. çok cahilsin..

  8. justice says:

    Selam hakkıyla inananların üzerine olsun.Lut a.s. ı sanki kendi kızlarıyla yatmış gibi gösteren zihniyeti Allaha(c.c) havale ediyorum.O sapıklar Allahın(c.c.) kelamını değiştirmişler sizlerde bunlara inanıyorsunuz ,hiç böyle birşey olabilir mi? İncilden ve Tevrattan örnekler vermişsiniz… O kitaplar birkere hak değildir.hak olan^^ Kur’an-ı Kerim^^’dir.İncil ve Tevrat yoktur demiyorum ama günümüzde incil ve tevratın hükümlerine inanmak ve o hükümleri doğruymuş gibi göstermek sapkınlıktır.Allah teala c.c. bizi sapkınların şerrinden korusun…Bilmediğiniz konularda çok fazla yorum yapmayın vebal altında kalırsınız…

  9. oğuz says:

    olaylar çarpıtılmış abartılmış uydurulmuş merak etme bunların peşinden giden de olacaktır Allah ıslah etsin hepimizi şeytanın askeri olsan bu kadar yazabilirdin inş olurda bunların uydurma olduğunu geçte olsa anlarsın…o ki her şeye gücü yeten Allah bunları yazdığın için sana felaket getirecek diye bişey yok her fiilin karşılığını burada alamazsın….

  10. karmakan says:

    allah sisi tümümüzün cezasını verir inşallah-u teala maşallah.

  11. simge says:

    gece gece o kadar güldüm ki :) ) bu nasıl bir hurafedir o onla yatmış bu bunla.. adamım bahsettigin peygamber o senin küçük aptal beynin algılayamaz bunları sen otur anca götünden bunları uydur. gitmiş bide ayet almışta böyle böyle diyor hadi canım kac asırdır bu yorumlanamamış sen yorumluyosun bak bak bak :) )) fıkıh risale denilen bişey war konuşmadan önce biraz sarsın kendinizi önüne aldıgınız varlık yüce Allah !!!!

  12. Araştırmacı says:

    İyiki internet var.Yoksa şeytanın evliyalarını araştırma imkanım olmayacaktı.

  13. emrah says:

    oha laa bole sitemi olur olum resmen din kalmadı memlekettem elhamdulillah muslumanız tek yol islam bişeysen anlamıyorsunuz acayip acayip konularla takılmışınız kime sorarsa sor butun hocalar hz musanın kavaga esnasındaki iki kişiyi ayrmak için birini hafiçe itmişti oda düşmüş olmuştur bunu ben deil herkes diyorrr ama lakin sen neler demişin yok kızıyla yatmış yok içmiş yok suikastmış ap açık sen allaha şirk koşmaktan başka iş yapmıyorsun muslümanmısın orasını bilemem ama biraz deilsin gibi

Yorum yapın

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s